Business Netwerk Systems

Het Windows Azure platform van Microsoft is een gemakkelijk, betrouwbaar en krachtig platform dat u kunt gebruiken voor het maken van cloud-applicaties, online services en websites. U beschikt hiermee over de flexibiliteit en interoperabiliteit die u nodig heeft om krachtige, maar kosteneffectieve oplossingen te ontwikkelen waarmee u uw activiteiten en inkomsten kunt uitbreiden.

Voordelen van het Windows Azure platform

Het Windows Azure Platform is ontworpen om schaalbare en betrouwbare applicaties op te draaien. De ISV kan gebruik maken van het Azure platform, zoals gebruik wordt gemaakt van een operating systeem. Hierdoor kan de ISV focussen op het realiseren van functionaliteit en gebruik maken van de diensten van het platform.

Het Windows Azure Platform is geen alles of niets keuze. Bestaande on-premise applicaties kunnen worden uitgebreid met cloud-functionaliteit. Op deze manier is het mogelijk om bestaande software met een beperkte investering uit te breiden. Op het platform kunnen zowel producten voor eindgebruikers draaien, maar ook deelfabrikaten van een ISV die gebruikt gaan worden binnen andere oplossingen.

Dankzij de directe aanwezigheid van de schaalbare Microsoft datacentra betaalt de klant alleen voor het gebruik van de dienst. Maakt de klant veel gebruik van het platform, dan betaalt hij meer, maakt de klant minder gebruik, dan minder. Met het Windows Azure Platform verandert het investeringsprofiel van gebruikers – een verschuiving van kosten vooraf (CAPEX) naar (lagere) kosten tijdens de looptijd van een project (OPEX). Samen zorgt dit voor een verlaging van de drempel om tot een nieuw project te komen. Het platform bestaat uit een drietal componenten:

  • Windows Azure is het hart van het platform. Hetbiedt de faciliteiten van een operating systeem, maar dan in de cloud.
  • SQL Azure is een relationeel databasesysteem in de cloud. SQL Azure maakt het mogelijk om SQL Server databases over te zetten naar de cloud en direct te profiteren van de voordelen van het Azure platform.
  • Het derde component, Windows Azure platform AppFabric, is een belangrijk onderdeel om beveiliging en connectiviteit te realiseren.