Business Netwerk Systems

Van 1991 tot 2011, We know how to do IT

Business Network Systems (BNS) ontstaat in 1991 als een B.V.B.A. met drie vennoten. Met de overtuiging dat er een nood bestaat op de markt voor het supporteren van netwerken en netwerktoepassingen, starten de drie partners Business Network Systems BVBA op om deze behoeften in de markt in te vullen.

Al snel vindt BNS de weg naar een select publiek van klanten, verspreid over het hele land.

In het begin vooral actief in het ontwerpen, ontwikkelen en supporteren van bedrijfskritische netwerk applicaties, wordt na verloop van tijd de horizon van het bedrijf verder opengetrokken naar de installatie en ondersteuning van kleine tot middelgrote lokale netwerken. Netwerken gebaseerd op Novell NetWare, LANtastic en Windows for Workgroups worden gesupporteerd door een team van drie medewerkers.

Na een jaar groeit het team uit naar vijf medewerkers om aan de vraag van de klanten tegemoet te komen. Samen met de groei van het bedrijf worden er steeds meer gespecialiseerde lokale en Wide Area Networks aan de installatielijst toegevoegd. Het supportpersoneel wordt constant getraind voor nieuwe netwerk technologieën om zo aan de behoeften van de klanten te voldoen.

Deze constante training resulteert al snel in de accreditatie van twee Certified NetWare Engineers (CNE), aangevuld met twee support ingenieurs die de status behalen van Certified NetWare Administrator (CNA). Omdat onze supportafdeling ook over de nodige kennis van Unix-systemen beschikt, wordt BNS door Novell ook erkend als Authorized UnixWare Reseller.

Ondertussen komt Microsoft zich mengen in de arena van de lokale netwerken en verdere opleidingen stellen de medewerkers in staat om ook als Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) erkend te worden voor Windows NT Server. Onze software-ingenieurs verwachten een erkenning als Microsoft Certified Solution Developer (MCSD). Dit alles leidt reeds vroeg tot een erkenning van onze firma als Microsoft Solution Provider.

Om de mogelijkheid te creëren om state-of-the-art software oplossingen aan te bieden in bedrijfskritische productie-omgevingen, ondergaat een deel van het personeel ook een Certification in Production and Inventory Management (CPIM) van de American Production and Control Society (APICS).

Omdat onze systeem-ingenieurs ook hun kennis bewezen hebben op het vlak van installatie, support en programmatie van wereldwijde Lotus Notes en cc:Mail e-mail en werkgroep toepassingen, zijn we ook erkend door IBM/Lotus in het Lotus Business Partner Programme (LBP) als Integrator en als Consultant.

Als Compaq System Reseller worden onze systeem-ingenieurs regelmatig opgeleid in het integreren van alle bovenstaande systemen op Compaq servers en werkstations. Alle systeem-ingenieurs zijn dan ook door Compaq erkend als Accredited Systems Engineer (ASE).

Ondertussen heeft ook het internet zijn intrede gedaan in de bedrijfswereld en uiteraard kunnen wij als ICT-bedrijf niet om deze revolutionaire ommekeer heen. Bijgevolg worden hiervoor bijkomende medewerkers aangetrokken en het bestaande personeel grondig opgeleid om onze klanten met de nodige expertise te kunnen bijstaan.

Het ICT landschap doorgaat een verregaande transformatie-fase met het samensmelten van Compaq en Digital. Een training van de systeem-ingenieurs in het True64 unix besturingssysteem van het nieuwe Compaq is dan ook een logisch gevolg. Met de opkomst van betaalbare opslag- en clustersystemen worden er verdere stappen ondernomen om een aantal certificaten te halen om deze nieuwe vorm van data-opslag en non-stop bedrijfssystemen te implementeren en ondersteunen. De eerste Virutalisatie projecten zijn ondertussen ook al met succes geïmplementeerd.

Virtualisatie in sinds enkele jaren niet meer weg te denken en BNS is dan ook sinds 2009 VMware Enterprise Partner. Een uniek partnership dat resulteert in een sterke groei van omzet en winst. High Availability en Disaster Recovery zijn de standaard geworden.

Verder heeft ook de “Cloud” zijn intedreden gedaan en om ons voor te bereiden op de toekomst heeft BNS in 2009 ook beslist om een eigen Datacenter te bouwen van waaruit wij applicaties kunnen aanbieden.

2011 … : Hybrid IT solutions

De Cloud gaat de komende jaren een steeds belangrijkere rol spelen en met Hybrid IT solutions vatten wij onze toekomst visie samen. De combinatie tussen private, trusted en public cloud solutions.