Business Netwerk Systems

Voor een vlekkeloze samenwerking

SharepointSolutionsIn onze kenniseconomie is informatie vaak de belangrijkste grondstof van een onderneming. Uw succes hangt dus in grote mate af van de snelheid waarmee u die informatie kunt verzamelen, circuleren en … terugvinden, en daar knelt bij nogal wat bedrijven het schoentje. Zo is het niet uitzonderlijk dat interne informatie enkel nog wordt teruggevonden via de 'externe' omweg van de bedrijfswebsite!

Het probleem ligt vooral bij de grote hoeveelheden ongestructureerde informatie die we allemaal genereren. Voorbeelden van deze ongestructureerde informatie zijn :

  • een nog niet goedgekeurde bestelbon;
  • e-mailberichten;
  • verlofaanvragen;
  • handboeken, procedures.

BNS introduceert voor u Microsoft SharePoint om deze ongestructureerde, niet-kwantificeerbare informatie te ontsluiten. Op die manier wordt SharePoint het venster op uw informatie en bevordert het de vlotte samenwerking van iedereen.

Hoe werkt SharePoint?

SharePoint kunt u beschouwen als een verrijkte versie van een fileserver. Het structureert de informatie echter niet hiërarchisch (de bekende boom- of mappenstructuur) maar wel organisch. Een bestand wordt dus niet teruggevonden op basis van zijn plaats in een vooraf opgelegde 'logische' structuur, maar op basis van zijn verbanden (of 'links') met andere bestanden of stukjes informatie. Net zoals op het internet dus. Dat maakt dat u informatie ook veel sneller terugvindt door te browsen zoals op een website of gewoon een zoekterm in te tikken in een zoekmachine.

SharePoint werkt bovendien als een gedeelde werkruimte. Door middel van functies als revisiemanagement en versiecontrole kunt u de workflowprocessen verbeteren en een vlekkeloze samenwerking mogelijk maken!