Business Netwerk Systems

Door de aard van zijn kernactiviteiten krijgt het snelgroeiende HR-bureau Limarex heel wat gevoelige en vertrouwelijke informatie te verwerken. Daarbij komt ook nog dataverkeer met klanten en mobiele consultants. “Gegevensbeveiliging en veilig emailverkeer zijn een must,” stelt Katja Schils, Management Assistant bij Limarex.

Meer dan werving en selectie

Limarex is een full service Human Resources-kantoor dat diensten aanbiedt aan klanten in de vorm van werving- en selectieopdrachten, coaching, detachering en adviesverlening.

Of het nu gaat om het aantrekken van nieuwe medewerkers (instroom), talentontwikkeling van bestaande medewerkers en bedrijfsontwikkeling vanuit HR-perspectief (doorstroom), of het professioneel afscheid nemen van medewerkers (uitstroom), Limarex biedt integrale en flexibele HR-oplossingen aan.

“Limarex onderscheidt zich door de unieke en geïntegreerde HR-totaalbenadering waardoor zij nog beter de rol van HR-partner en vertrouwenspersoon kan zijn. Als onafhankelijk HR-bureau, los van internationale financiële rapportages en richtlijnen van hoofdkwartieren, kunnen wij makkelijker maatwerk bieden voor organisatiespecifieke en cultuurgebonden behoeftes,” legt Katja Schils uit.

De onderneming staat goed aangeschreven dankzij haar no-nonsense aanpak en engagement voor kwaliteit. Zij heeft een rijk netwerk van klanten én kandidaten opgebouwd in vakgebieden zoals Human Resource Management, ICT, Logistics, Sales & Account Management, Marketing & Communicatie, Finance en Engineering.

Specialisten voor specialisten

Professionele werving en selectie dienen objectief en in complete vertrouwelijkheid te verlopen. De behandeling van klantendossiers, functieomschrijvingen, sollicitaties, CV‘s van kandidaten, gegevensuitwisselingen en in- en uitgaand emailverkeer zijn onderworpen aan beroepsethiek.

“Op het vlak van vertrouwelijkheid valt er geen compromissen te sluiten. Limarex heeft daarom een even onberispelijke ICT-dienstenleverancier aangesproken om de internetconnecties en het emailverkeer te optimaliseren en strikt te beveiligen.”

Limarex gebruikt gangbare hardware en standaard softwareapplicaties. De consultants van het bureau beschikken over een werkstation om rapporten te maken. IT-applicaties zijn een CRM-pakket voor het klantenbeheer en de Office suite, beide van Microsoft.

“Business Network Solutions (BNS) is sinds jaren de externe netwerkbeheerder van Limarex. Noem het best een echte partner want de medewerkers van BNS hebben een grondige kennis van de werking en de interne evolutie van onze onderneming. Wij willen ons toespitsen op onze core business en de informatica overlaten aan hen voor wie het de kernactiviteit betekent.”

Het HR-bureau is ondertussen flink gegroeid en vandaag telt het netwerk een 15-tal interne gebruikers. “BNS is een proactieve dienstenleverancier die ons voortdurend begeleidt en nieuwe oplossingen voorstelt die perfect passen binnen onze huidige of toekomstige noden.”

Internetbeveiliging met MailMarshal

De HP server en laptops van diverse providers staan bij Limarex opgesteld en BNS staat in voor ondersteuning via, onder meer, Remote Access.

Inzake internetbeveiliging bestond de eerste opdracht van BNS erin komaf te maken met de duizenden spamberichten in alle mailboxen. Met de verhuis van Limarex naar een nieuw pand in Hasselt en de oprichting van een bijkantoor in Diegem kwam ook de wens naar connectiviteit op afstand.

Bij Limarex is MailMarshal geïmplementeerd. Deze leidende applicatiesuite voor email- en gegevensbeveiliging biedt een breed beveiliginsspectrum –gegevensbeveiliging, bescherming tegen indringers, beveiligd in- en uitgaand emailverkeer, monitoring en begrenzing van internettoegang, Daarnaast is ook een WatchGuard firewall in gebruik, een gebruiksvriendelijke en flexibel configureerbare internetbeveiliging.

“BNS leverde ons een reeks ideale netwerkoplossingen. BNS heeft ons in dit traject uitstekend begeleid. Spam is quasi volledig stopgezet, internettoegang is gefilterd en beveiligd en de medewerkers kunnen van op afstand op de server inloggen.”

Conclusie

Katja Schils concludeert: “De internetbeveiliging bij Limarex is geoptimaliseerd. BNS informeerde ons voortdurend -met veel kennis van zaken- over de nodige netwerkaanpassingen en –uitbreidingen. Meteen ook over het kostenplaatje zodat wij steeds kostenbeheerst hebben kunnen werken.”