Business Netwerk Systems

Beringen/Hasselt, 4 december 2014. De Essec Telecom Groep en BNS (Business Network Systems) voegen hun bedrijven samen tot één totaalaanbieder in ICT. Zo ontstaat de meest veelzijdige groep in België inzake telecom, data en alarmering. IndigoCare, de internationale Healthcare divisie van Essec komt tevens in deze groep terecht. Het personeelsbestand van de groep klokt hiermee af op 110 met een geconsolideerde omzet van meer dan 25 Miljoen Euro voor 2014.
 
Wie doet wat?
Essec legt zich sinds 1977 toe op de breedste vorm van producten en diensten in telecom, gaande van oplossingen voor de individuele gebruiker via haar 11 winkels, over telefonie en diensten voor bedrijven tot telefonie en verpleegoproepsystemen in de zorgsector. Met de Spin-Off IndigoCare mikt de Essec groep op een sterke toename van de groepsomzet door intense internationalisatie.
Het databedrijf BNS (Business Network Systems) heeft zich sinds 1991 toegespitst op zowel hardware als software toepassingen: datanetwerken in de breedste zin, alle oplossingen qua servers en storage alsook alle Microsoft toepassingen en software op maat.
 
Nieuwe structuur
Essec heeft sinds de MBO in 2009 vier gelijkwaardige aandeelhouders: Luc Achten, Johan Deroy, Peter Jans en Mark Decat. Elk ook met hun eigen operationele verantwoordelijkheden. Bij BNS heeft Managing Director Bart Bylemans volledig de aandelen in handen. In de nieuwe structuur zullen de vijf vernoemde aandeelhouders een evenwaardig deel hebben van de gehele groep. Johan Deroy, die de financiële verantwoordelijkheid over de groep zal houden, verklaart: “5 jaar na de MBO werd het tijd voor een volgende stap in ons groeiscenario. Deze samenvoeging komt dus op het juiste moment. Essec wist door een aantal grote deals einde oktober al dezelfde groepsomzet te behalen als het volledige jaar 2013. Het verder ambitieus groeiscenario ligt aan de basis om naar 30 miljoen omzet te evolueren binnen 3 jaar. Hiervoor zullen ook binnen afzienbare tijd bijkomende aanwervingen voor nodig zijn.”
 
Veranderende markt
Zowel in Telecom als in Data groeit alles naar elkaar toe. Luc Achten van Essec verduidelijkt: “We bellen over het datanetwerk of over internet; we zijn overal mobiel, zowel voor spraak als voor data; en we willen bovendien alles onder controle hebben door een beveiligde toegang tot onze info of toepassingen, én overal communiceren alsof we op kantoor zitten. Het is net door de beide product-portfolio’s bij elkaar te voegen dat we écht een ‘A-tot-Z’ oplossing kunnen bieden aan onze klanten.” De markt is echter al langer aan het veranderen, en toch hebben Essec en BNS deze stap nu pas gezet en met een duidelijke reden volgens Bart Bylemans: “We kenden elkaar al meer dan 15 jaar maar we vonden steeds dat het te vroeg was om alles bij elkaar te gooien, we moesten elk nog sterk groeien, zowel in grootte als in expertise. Nu vonden we dat de tijd écht rijp was omdat we elk een duidelijk niveau gehaald hebben, en we hebben we dus nu de stap gezet.” Nochtans zijn er tal van andere bedrijven in ICT die Voice en Data als één geheel aanbieden. Bylemans vervolgt: “Wat we zien in de markt is dat bedrijven in telecom het dataverhaal er uit noodzaak dunnetjes bijnemen, terwijl er tal van databedrijven het telefonieluik lichtjes toevoegen maar hier helemaal geen kaas van gegeten hebben. In beide gevallen ontbreekt de focus. Onze samenvoeging heeft bij beide bedrijven de nodige broncompetentie aan boord, met een duidelijke meerwaarde voor de klant als gevolg. We worden hierdoor architecten van het hele data- én communicatie luik voor eender welke organisatie”.
 
Verschillende markten
Voortaan kan de nieuwe Essec-BNS groep dus het volledige portfolio aanbieden die eender welke gebruiker nodig heeft om eender hoe, eender waar en met eender welk device te communiceren. “Voor de 11 winkels komt er bijkomende data-expertise waardoor onze specialisten nog verder kunnen gaan in hun advies naar de individuele gebruiker”, zegt Luc Achten. Ook het zorgsegment zal mee profiteren van de globale aanpak volgens Mark Decat: “Sinds meer dan 30 jaar bieden we totaaloplossingen in de zorgsector. Wat we nu zien, is dat we meer de vraag krijgen voor Wifi netwerken in een zorg omgeving. Waar veel andere aanbieders de mist ingaan, gaan we hier zeker een hoge vlucht kunnen nemen omdat de kennis hier wél aanwezig is”.
De grootste impact zal echter komen in het B2B segment: “Zowat elke kleine tot grote KMO in de regio is klant van Essec of BNS”, vervolgt Decat, “we zullen dus met ons team het volledige scala kunnen bieden van telefonie en data, zowel qua infrastructuur als de verschillende toepassingen, in het eigen gebouw, de eigen datacenters van de groep, of in de Cloud, mét de nodige expertise. Onze klanten gaan bij ons terecht kunnen volgens het ‘one-stop-shop’-principe.” Bovendien is het landschap van bedrijfstelefonie grondig aan het veranderen. Bart Bylemans: “BNS is reeds vele jaren Microsoft Gold Partner;, en dat heeft zijn voordelen. Zo bieden zij vandaag ‘Skype for Business’ (het vroegere MS Lync), het platform dat toestaat om volledig over VoIP te communiceren met je collega’s en de buitenwereld, en dat allemaal binnen de Microsoft omgeving. We zijn blij dat we dit verder kunnen uitbouwen met de telefonie expertise van Essec”.
 
En de eigen ontwikkeling?
In 2011 ontstond een Spin-Off van Essec: IndigoCare Europe, met een dochter IndigoCare USA in Houston. Hier werd de ontwikkeling van het eigen verpleegoproepsysteem en messaging in ondergebracht. IndigoCare spitst zich toe op Full-IP verpleegoproep, en biedt dit aan via partners in Europa, Midden-Oosten en de VS. Dat de software afdeling van BNS een toegevoegde waarde zal leveren binnen de groep, wordt bevestigd door Peter Jans: “We hebben een zeer afgelijnde productreeks die een zeer specifieke ontwikkelingsbenadering vraagt: we moeten steeds zowel in hard- als software termen denken. Alles maakt deel uit van een groter geheel en een specifieke ontwikkelingsfilosofie die we hanteren. Als het binnen onze filosofie past, ontwikkelen we het, anders niet. Doordat we over meer software ontwikkelaars zullen beschikken, kunnen we ons product portfolio ook sterker uitbreiden aan de die kant.” Waar Jans aan denkt, wil hij niet vrijgeven. “We hebben een aantal concrete ideeën, maar dat wordt een verrassing. Je gaat zeker nog van ons horen”, lacht hij.
 
In het datacenter of onder je trap?
BNS biedt sinds 2002 toepassingen aan in de cloud en beschikt sinds 2007 over twee eigen ontdubbelde datacenters. Klanten kunnen dus kiezen of en welke toepassing ze in eigen huis willen onderbrengen, of in de datacenters van BNS. Zelfs een combinatie van beiden is mogelijk, zegt Bart Bylemans: “We willen met het totaalaanbod de klanten de volledige vrije keuze laten welke richting ze uit willen. Alle infrastructuur en toepassingen zijn trouwens zo voorzien dat ze kunnen switchen tussen eigen huis of datacenter. Het is dus zo dat een toepassing die vandaag in eigen huis staat, morgen kan verhuizen naar het datacenter, of vice versa, of anders gezegd: ‘Hybride IT oplossingen’. Bovendien zullen er tal van nieuwe toepassingen ontstaan die hun thuis zullen vinden in onze datacenters, voor alle takken van onze groep, ook de internationale kant.”
 
Eindverantwoordelijkheden
Ook aan de kant van de leidinggevenden zullen een aantal zaken in elkaar geschoven worden: Luc Achten blijft op post als eindverantwoordelijke voor de winkelactiviteiten, net zoals Peter Jans voor IndigoCare. Aangezien de organisatie van Essec Telecom Systems en BNS het sterkst met elkaar integreren, zal Bart Bylemans de eindverantwoordelijkheid van deze beiden opnemen. Johan Deroy en Mark Decat zullen voor de hele groep overkoepelend werken, Johan voor het financiële-, HR-, en logistieke luik, Mark voor de groepscommunicatie en de verdere internationale uitbouw van de zorgtak.
 
Over Essec en IndigoCare
Essec gaat er prat op om het breedste aanbod te hebben in haar vakgebied. De groep heeft drie soorten activiteiten: gericht naar de consument, naar bedrijven en naar de zorgsector:
De consumer activiteit zijn de 11 winkels waarmee Essec in Limburg de toon zet inzake telecom. Je kan hier terecht voor een GSM, Smartphone of Tablet, maar het aanbod gaat veel verder dan dat, eender welke toepassing die gerelateerd is met telecom kan je hier vinden.
Op vlak van bedrijfstelecom ligt de focus op totaalintegratie: van een kleine telefooncentrale voor de KMO, tot de ultieme Voice-over-IP Call Server en dataoplossingen voor grote bedrijven of overheidsinstanties.
Sinds het begin van de activiteiten in 1977 is Essec in gans België actief in de zorgsector, waarbij het vandaag als enige aanbieder in België een totaaloplossing biedt voor telecom in ziekenhuizen, rustoorden en de thuiszorg. Zo integreert Essec haar verpleegoproepsysteem met alle oproepfaciliteiten voor de verzorgers en met telefonie voor de vermelde sectoren. Sinds de introductie van iCall in 2007 heeft Essec de stap gezet van systeemintegrator naar fabrikant. De exportactiviteiten zijn opgestart sinds begin 2009.
In 2011 besloot de groep om de ontwikkelings- en productie activiteiten onder te brengen in een aparte vennootschap, met specifieke doelstellingen en aangepaste marktbenadering via dealers. IndigoCare Europe en IndigoCare USA werden opgericht.
 
Over BNS
BNS (Business Network Systems) is reeds 23 jaar actief met het ontwikkelen en leveren van software oplossingen en de uitbouw van computer- en netwerkinfrastructuren. BNS biedt een “one-stop shop” voor het aanleveren van hardware, functionele know-how en ontwikkeling van software. Door de hoge graad van expertise biedt BNS de volledige waaier van installatie, onderhoud en services voor dit geheel, voor zowel bestaande systemen als voor nieuwe oplossingen.
Op vlak van diensten evolueert de markt steeds meer naar een overwegend servicegerichte benadering. De business processen van klanten primeren, en daar speelt BNS direct op in: de business doelstellingen van de klanten staan voorop, hardware zoals storage-apparatuur, servers of netwerkswitches zijn zeer belangrijk, maar de focus ligt op het optimaal gebruik ervan: in een mum van tijd een nieuwe applicatie lanceren, tijdelijk extra opslagcapaciteit kunnen gebruiken, genieten van een mobiele werkomgeving, enz.
Vanaf 2002 bood BNS reeds de eerste toepassingen in de cloud. Sinds de oprichting van de eigen ontdubbelde datacenters in 2007 heeft de klant de flexibiliteit om per applicatie à la carte te kiezen waar ze die wil hosten: in het eigen datacenter (private cloud), in de beveiligde BNS datacenters (trusted cloud) of op de wereldwijde datacenters (public cloud).
 
BNS biedt deze flexibiliteit aan de KMO, overheid en de zorgsector, met een zeer sterke expertise van haar medewerkers op de verschillende domeinen.

Terug naar overzicht