Business Netwerk Systems

Voor plaatsonafhankelijk werken

“ … giving the people the power to do anything they want, anytime they want, anywhere they want and on any device.”

Zo zag Microsoft-CEO Bill Gates het in 1999 (!) en vandaag is het zover. Iedereen kan altijd, vanop gelijk welke plek en met gelijk welk toestel werken. Dat op een veilige manier mogelijk maken, is voor elk bedrijf één van de belangrijkste uitdagingen voor morgen.

WhereverEigenlijk draait mobility om de optimalisatie van uw IT-processen door middel van server based computing. Web-enabled applicaties draaien in de cloud (uw eigen server, het BNS Datacenter of het internet) en kunnen vanop gelijk welk platform worden geraadpleegd. Het maakt dus niet uit of u met een desktop, laptop, smartphone of een ander toestel werkt, of welk besturingssysteem u verkiest.

Uiteraard bepaalt u als bedrijf welke applicaties mobiel beschikbaar zijn, voor wie en op welke manier.

Een tweede leven voor uw legacytoepassingen

Mobility kan ervoor zorgen dat u langer gebruik kunt maken van uw legacytoepassingen. Die oudere applicaties – die door hun degelijkheid de tand des tijds hebben doorstaan – kunnen u namelijk nog steeds grote diensten bewijzen. Alleen zijn ze vaak niet compatibel met de nieuwste computerarchitectuur. Dankzij server based computing kunnen ze toch nog door iedereen worden gebruikt en dat zelfs vanop elk type toestel.

Meer gebruiksgemak, lagere TCO

Het ’mobiel‘ maken van uw IT-omgeving door middel van server based computing vereist natuurlijk een investering. De TCO ervan is wel opvallend laag. U kunt namelijk veel sneller nieuwe applicaties ontplooien of bestaande upgraden. Het is niet langer nodig om dit op alle clients apart te doen, waardoor u veel tijd en geld bespaart.